Een bitumen dak laten vervangen

Een nieuw dak laten plaatsen, dat is natuurlijk niet iets dat u zomaar even laat doen. Wanneer mensen hebben over het dak vervangen, dan worden er soms verschillende zaken bedoeld. In eerste instantie denken veel mensen bij het vervangen van het dak dat het gehele dak eraf gaat. Dit is meestal niet wat wordt bedoeld. Wanneer we het hebben over een plat dak, dan wordt hiermee meestal bedoeld het vervangen van de dakbedekking.

Bitumen meest gebruikt op platte daken

Meestal is het bitumen dat geplaatst wordt op het dak, alhoewel er ook interesse en mogelijkheden zijn voor EPDM, ook wel dakrubber genoemd. Wanneer een dak met bitumen moet worden vervangen, dan wordt er vaak voor gekozen om de oude laag te laten zitten en de nieuwe laag eroverheen te branden. Dit scheelt namelijk aanzienlijk in de kosten en kan een aantal keer gedaan worden. Een bitumen dak gaat zo’n 20 jaar mee. Daarna moet het worden vervangen. Dit is iets waar wel rekening mee gehouden moet worden. Het is natuurlijk een investering, maar moet wel tijdig gedaan worden. Wanneer een bitumen dak vervangen moet worden zal hier meestal een specialist voor ingeschakeld worden. Het kan dan ook lonen om een aantal offertes op te vragen bij verschillende bedrijven die dit doen. Zo weet u zeker dat er genoeg vergeleken kan worden en u niet teveel betaald voor de klus.

Schuin of hellend dak minder onderhoud noodzakelijk

Natuurlijk zijn niet alle woningen voorzien van een plat dak, er zijn ook voldoende woningen die een schuin dak hebben ook we hellend dak genoemd. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld Lier dakwerken inschakelen. Deze daken zijn vaak voorzien van dakpannen en deze hebben een stuk minder onderhoud nodig dan platte daken. Dat wil niet zeggen dat er totaal geen aandacht aangegeven hoeft te worden. Zo is het bijvoorbeeld altijd een goed idee om de dakgoten goed schoon te houden bijvoorbeeld, maar ook kan een setje nieuwe dakpannen ervoor zorgen dat de woning er weer als nieuw uit komt te zien. Veel mensen hebben hier interesse in.

Scroll To Top