Wat als de woning er van buitenaf zeer onverzorgd uitziet?

Je ziet het wel vaker bij woningen of gebouwen dat de gevel er oud uit is komen te zien door de jaren heen. Soms is de gevel gewoon smerig, in dat geval kan een gevelreiniging al heel wat uithalen.

Maar soms is de gevel ook flink oud en zitten er zelfs scheuren in zijn de voegen of sierpleister zelfs helemaal komen te vervallen. In dat laatste geval heeft reiniging weinig nut en zullen er drastischere maatregelen genomen moeten worden om de gevel te herstellen, dit wordt ook wel gevelrenovatie genoemd.

Schoonmaken is de eerste stap

schoonmaken woningVoordat een gevel kan worden gerenoveerd moet de gevel eerst worden schoongemaakt. De bedrijven die het herstel van de gevel voor zich nemen, zullen ook de gevel kunnen schoonmaken. Dat is de eerste stap. Vervolgens kunnen de herstelwerkzaamheden van start gaan. Zaken die kunnen worden hersteld zijn bijvoorbeeld de voegen, maar het is ook mogelijk dat bepaalde stenen moeten worden vervangen. Soms brokkelen deze namelijk af en moet dit worden hersteld, om de gevel weer in topconditie te krijgen. Bij het laten uitvoeren van werkzaamheden, kan het ook interessant zijn om eens te kijken naar een zolder verbouwen, vaak kunnen de kosten lager worden bij combinatie. In Antwerpen zijn er diverse gespecialiseerde bedrijven actief die deze werken kunnen uitvoeren.

Nadat er een renovatie is uitgevoerd, zal de gevel er weer als nieuw uitzien. Dit geeft het direct een stuk verzorgde uitstraling en kan ervoor zorgen dat u weer met plezier naar uw woning kijkt en er weer trots op kunt zijn. Want niets is vervelender dan thuis komen in een woning waarvan de gevel er verouderd uitziet, het doet afbreuk aan de beleving. Zeker wanneer de rest van de straat er wel netjes bij staat. Investeer daarom tijdig in gevelrenovatie, want naast een stuk betere uitstraling zorgt het ervoor dat de problemen niet verergeren.

Scroll To Top