Is een zonneboiler in Nederland interessant ?

Een zonneboiler is een speciale boiler met zonnepanelen die op het dak van een huis geplaatst kan worden en water verwarmd. Veel mensen zullen zich echter afvragen of een zonneboiler in Nederland wel interessant is omdat hier niet zo heel vaak de zon schijnt. Toch is deze vraag met een duidelijk ja te beantwoorden.

Een misverstand is namelijk dat zonnepanelen direct zonlicht nodig hebben om energie op te wekken. Gewoon het daglicht dat via de zon door de wolken schijnt is ook meer dan genoeg om de benodigde energie met een zonneboiler op te wekken. Bovendien kan een dergelijk zonneboiler vooral in het koudere Nederland grote besparingen opleveren. Wil je ook nog op andere zaken besparen? Dan kan sim only onbeperkt internet Pinterest hier hulp bij bieden, veel mensen verbruiken namelijk veel meer data dan ze hebben. En deze kosten kunnen flink oplopen. Als je onbeperkt internet tot je beschikking hebt, kan dit veel schelen.

Grote besparing van geld en gas

Tegen de verwachting van veel mensen in kan vooral in landen waar de zon minder schijnt een zonneboiler grote besparingen opleveren. In Nederlandse huishoudens wordt namelijk het grootste deel van de energierekening door het gasverbruik bepaald dat wordt gebruikt om de woning en het warme water op te warmen.

Een zonneboiler kan dit gasverbruik significant terugdringen door de zon als energiebron te gebruiken voor het opwarmen van water. Dit warme water kan vervolgens gebruikt worden onder de douche of voor de centrale verwarming in huis. De beste oplossing is wel dat de zonneboiler in combinatie met een combi ketel, koop dan bijvoorbeeld de Remeha Tzerra Plus. Op de momenten dat het zonlicht niet voldoende is om al het benodigde warme water te verwarmen kan de ketel nog bijspringen om in de behoefte voor het gehele huis te voorzien.

Kortom, een zonneboiler kan dus zeker ook in koudere landen zoals Nederland interessant zijn. Het is altijd een overweging. Natuurlijk zal een boiler moet worden aangeschaft. Afhankelijk van de energietarieven kan de boiler worden terugverdiend. Vanaf dat moment is alle energie die ermee wordt opgewekt geheel kosteloos. Het is dus belangrijk om dit punt uit te rekenen daar naartoe te werken.

Scroll To Top