Informatie over een voertuig opvragen met kenteken

Vaak denken mensen dat informatie opvragen over een voertuig heel ingewikkeld is. Waarom ze dat denken weten wij ook niet. Online is er veel mogelijk om informatie te verkrijgen over een voertuig op basis van het kenteken. Dat is het enigste wat je nodig hebt om meer over de auto te weten te komen. 

Geen privacy gevoelige gegevens

Het RDW heeft alle informatie van een kenteken in een grote database opgeslagen. Dit is de partij die al deze zaken regelt. Je kunt deze informatie dus opvragen, maar helaas kan niet alles worden opgevraagd over de auto. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om even iemand zijn adres op te zoeken. Zie je een leuke meid zitten voor het stoplicht, zul je met een kentekencheck niet kunnen opzoeken waar ze woont. Alle informatie over het kenteken vraag je op via www.kentekencheck.nu

De gegevens die wel inzichtelijk zijn, zijn dus algemene gegevens, denk aan de hoeveelheid eigenaren dat de auto heeft gehad en wat het vermogen van de auto is. Wilt u weten wanneer de auto voor de APK moet, ook dat kan worden bekeken. Als een auto bijvoorbeeld binnenkort voor een APK moet, dan kan dit een onderhandeling zijn bij de verkoper. Misschien kunt u de verkoper bewegen om de APK keuring voor u uitvoeren voordat u de auto aanschaft.

Scroll To Top