Wat is een wa plus verzekering?

Als je een auto bezit dan moet deze verzekerd zijn. Het minimale dat wettelijk gezien verplicht is om af te sluiten is een WA-verzekering. Maar daarnaast zijn er nog meer verzekeringen af te sluiten als je dat wilt.

Je kunt daarbij kiezen voor een wa plus verzekering en een All-risk of Casco verzekering. Daarnaast bestaan er nog een aantal aanvullende dekkingen. De meeste mensen weten wel wat een All-risk verzekering is, maar wat is een wa plus verzekering?

WA plus; er net tussenin

Een wa plus verzekering zit qua dekking precies tussen een WA verzekering en een Casco verzekering in. Een WA verzekering dekt alleen de schade die jij met je auto veroorzaakt bij iemand anders. Dus als jij achterop je voorganger rijdt en hij heeft schade, dan is dit verzekerd via je WA verzekering. De schade aan je eigen auto is niet verzekerd en moet je dus zelf betalen.

Als je een Allrisk verzekering hebt, is ook je eigen schade verzekerd. Bij een Wa plus verzekerd zijn schades door van buiten komend onheil verzekerd. Je moet hierbij denken aan storm en hagelschade en diefstal en poging tot diefstalschade. Ook het bekende sterretje in je ruit wordt bij een wa plusverzekering verzekerd.

Uitbreiding

Een wa plus verzekering is dus een uitbreiding op de wa verzekering, maar dekt minder dan een allrisk verzekering. Een wa plus verzekering sluit je af als je auto rond de 7 jaar oud is. Dan is het niet meer voordelig om een wa casco verzekering af te sluiten, maar nog te vroeg om over te gaan op een wa verzekering.

Scroll To Top